Hoewel de moderne mens het contact met de natuur nagenoeg verloren heeft, kan hij niet om het onwaarschijnlijk mooie en inspirerende schouwspel heen dat het wisselen der seizoenen hem biedt. Ten tijde van onze voorouders, die voor het overgrote deel rechtstreeks afhankelijk waren van de opbrengsten van het land, werden deze seizoensveranderingen uitgebreid gevierd. Door de loop van de geschiedenis zijn deze inheemse wijsheden naar de achtergrond verdreven, nu is de tijd aangebroken waarop we deze universele en verbindende zienswijze weer ongestraft mogen gebruiken. Zowel collectief als individueel kunnen we hier de vruchten van plukken.

Naast de verbinding met de natuur zijn deze seizoensvieringen heel mooi gereed-schap om je eigen plannen en intenties kracht te geven. In de winterslaap / droom definieer je je thema voor het jaar. In het voorjaar ontkiemen je plannen. Gedurende het seizoen kunnen deze groeien, waarna je ze kunt oogsten in de zomer en het het najaar voordat de natuur (en jij bent natuurlijk zelf ook natuur!) weer naar binnen keert.

Onder de noemer 'Eigen-Wijsheid' haken we terug aan bij deze traditie. Dit jaar gaan we alle 8 sabbats vieren met een ritueel en een programma!

zat 1 feb Imbolc
zat 21 maart Ostara
zat 2 mei Beltane
zat 20 juni Litha Summersolstice
zat 1 augustus Lughnasadh
zat 26 sept Mabon
zat 31 okt Samhain
zat 19 dec Yule wintersolstice

IMBOLC
Imbolc betekent 'in de buik'. De natuur heeft het nieuwe groeiseizoen als het ware in de buik. Begin februari wordt het licht weer wat sterker. De eerste beweging in de bodem, of liever in de zaden, is voelbaar. De natuur maakt zich klaar voor de naderende lente. Wij gaan haar een handje helpen door de natuur wakker te maken uit haar winterslaap.
De gekerstende vorm van dit Keltisch-paganistische feest heet ‘Maria-Lichtmis’. Traditioneel worden hier pannenkoeken gegeten, wiens ronde vorm en goudgele kleur de vruchtbare zon voorstellen die we terug in ons opnemen.

PROGRAMMA
★ 19.00-20.00 VERTELTHEATER DONDERELF
Donderelf, gespecialiseerd in de oude Edda verhalen, Noordse mythologie, vertelt het verhaal: 'Iduna's appels van onsterfelijkheid' onder begeleiding van de Keltische harp.
★ 20.00-21.00 IMBOLC RITUEEL
Het labyrint is één van de ceremoniële instrumenten die onze verre voorouders duizenden jaren terug al gebruikten om dieper met zichzelf en de Krachten in contact te komen. Dit labyrint symboliseert de buik van Moeder Aarde. Het levenslicht en het vruchtbare zaad is in Moeder Aarde's buik aanwezig. We brengen haar het levenswater om het leven te wekken. We gaan het licht tegemoet.
★ 21.00-22.30 SHAMANISTISCHE SOUNDHEALING 'DREAMSCAPE'
Met behulp van diverse instrumenten word tijdens deze ervaring gewerkt aan diepe ontspanning, het voeden, activeren en verbinden van uw energie centra, de chakra’s. Dit draagt bij aan trauma verwerking, loslaten van oud zeer, diepe healing op vele vlakken en het verdiepen van uw eigen introspectie. Vandaag gaat de reis van het donker naar het licht.
★ 22.30-24.00 DJ ISIS
Al bijna 30 jaar is Isis van der Wel, ook bekend als Dj (100%) Isis, professioneel actief in muziek. In de jaren '90 verwierf ze (inter) nationale erkenning in de Nederlandse en Europese danswereld als dj. Sindsdien reist ze als zodanig de wereld rond. De afgelopen 10 jaar heeft Isis zich meer en meer gericht op de helende effecten van muziek. Enerzijds door de werking van ceremonies te onderzoeken, en anderzijds door te experimenteren met alternatieve muziekervaringen zoals Ecstatic Dance-sessies en liggende meditatieve luisterconcerten. Isis neemt je na de soundhealing verder mee op dansreis.

Neem alsjeblieft een matje en/of dekentje mee om warm en comfortabel te kunnen zitten tijdens het klankbad.
Er zijn maximaal 50 kaarten voorradig. Als je er zeker bij wil zijn, koop dan je ticket online en op tijd. De kosten zijn 20,00 ex administratiekosten. Te krijgen via http://bit.ly/ImbolcRuigoord

En..Joy!

Stichting Landjuweel - Holistisch Tempelgenootschap - Natural High

OSHO Dynamic and Chakra Breathing - New Year's Cleanse and Balancing - 3:00-6:00pm

January 04, 2020

This Sunday you can cleanse and balance your bodymind and jump into the new year with the help of Osho's magic!!

DYNAMIC MEDITATION and CHAKRA BREATHING MEDITATION!

If you want to live a more fulfilled life, first you will want to know your potential, who you really are. Meditation is the route to that knowing. It is the methodology of the science of awareness.

::★ :: 15:00 - 16:00 OSHO DYNAMIC MEDITATION is one of the the most playful methods of meditation to get into a state that is thoughtless yet blissful, alone yet connected to everything around you.
It is an hour long process with 5 stages involving intense breathing, catharsis, mantra chanting, silence and finally celebrating.
The process first awakens your inner energies through breathing and then takes you into a process of deep mind-heart cleansing through catharsis to make you like an empty vessel, capable of reverberating the mantra "hoo" inside, so intensely that your kundalini energy, the sleeping energy awakens and rises to higher neural centers.
This brings silence and bliss together and a feeling of connectedness with everything around.

::★ :: 16:30 – 17:30 Discover your breath with CHAKRA BREATHING
This active meditation uses deep, rapid breathing and body movement to open and bring awareness, vitality and silence to each of the seven chakras and into your life. The meditation is best done on an empty stomach. Music and bells support the process and signal the beginning of each stage. The meditation is done with its specific OSHO Chakra Breathing Meditation music, which indicates and energetically supports the different stages.

Donation both meditations: Online 17,00 via bit.ly/activeosho | Door 20,00

The meditation hall can hold up to 30 people. If you reserve a spot on bit.ly/activeosho, your place is ensured.

En..Joy!!

★ Natural High ‘The Magic of Sound‘ Dance, sing and be silent! 12:00 | 19:00

December 07, 2019

English follows Dutch

:::~☆~ De Magie van Geluid ~☆~:::
Denk eens aan de heerlijke ontroering die mooie muziek kan veroorzaken. Hoe een vastgezette emotie kan loskomen door te dansen. Of aan de helende kwaliteit van een bepaalde trilling.
Deze middag gaan we beleven wat geluid, en dan vooral de trilling van geluid met je kan doen.

Naast de festivals die we organiseren, hadden we de behoefte om bepaalde thema's extra te verdiepen.
Daarom dit minifestival waarin we openen met een Flow Dance Meditation van DJ Soulfine (Josefien Slot). We gaan onze eigen stem onderzoeken, en vooral de helende kracht daarvan. Dit met Soul Voice® Practitioner Angelike Valster. Na een pauze met een heerlijke soep sluiten we af met een Klankschaal Concert van Frank Klank.

★ FLOW DANCE MEDITATION ~ DJ Soulfine
The Magic of Sound begint met een fijne Flow Dance-meditatie, om te aarden, te genieten & onze aanwezigheid te belichamen.
Met ons lichaam als receptieve magische instrumenten, laten we de flow met zachte subtiele bewegingen, vanuit ons centrum ontstaan. Erna wordt de dans dynamischer ~ met 'n rijke verscheidenheid aan bewegingen, geluiden, ritmes & beats °○☆ Essentieel, is authentiek bewegen van binnenuit, we laten de binnenkant haar natuurlijke expressie vinden & dat drukken we uit in de dans.
Eerdere danservaring is niet nodig, iedereen heeft een uniek ritme! Wel..kom :-)
Josefien Slot; faciliteert gepassioneerd (Flow) Dance workshops, is DJ Soulfine voor Ecstatic Dance & is tevens een ervaren bodyworkster.

★ DE HELENDE KRACHT VAN JE STEM ~ Angelike Valster
Ontdek en gebruik de helende kracht van je stem! In deze workshop zullen we door ons lichaam reizen, eenvoudig door onze ademhaling en stem te gebruiken. Door zodanig te klinken zul je je kunnen openen voor de helende kracht van je stem en deze gebruiken als een instrument voor genezing en stimulering.
Deze workshop is gebaseerd op de Soul Voice®-methode.
Angelike Valster is een gepassioneerde en ervaren Soul Voice-docent.
Je hebt geen zangstem nodig, alleen je ademhaling en je bereidheid om je open te stellen!
Als je kunt praten, kun je geluid geven!

★ KLANKSCHAALCONCERT - Klank en Stilte ~ Frank Klank
Een klankschaalconcert met aandacht voor Stilte.
Stilte geeft je de ruimte om te voelen wat de klanken met je kunnen doen. Stilte geeft je de ruimte om te ontdekken wat er is en om gewoon te zijn. In alle stilte. Vanuit de stilte wordt je weer meegenomen door de geluiden van de klankschalen.
Laat je onderdompelen in de resonanties van de klankschalen. En terwijl de klanken resoneren in je lijf wordt je je ook bewust van de stilte.
Elke klankschaal heeft een eigen karakter, toonzetting en klankkleur. Bij het bespelen van de schaal ontstaat een langdurige klank, rijk aan tonen met trillingspatronen en specifieke zwevingen. De klankschalen werken ontspannend.
Elke klankschaalconcert is anders en ervaar je op je eigen unieke manier. Je zou kunnen zeggen dat de klanken en stilte je daar brengen, waar je aandacht nodig is.

Neem alsjeblieft een matje en dekentje mee om lekker warm en comfortabel te kunnen liggen.

In de Wittenstraat kost parkeren op zondag 3,00 per uur. Gratis parkeren kan ook! Aan de andere kant van het Westerpark bij begraafplaats St. Barbara, Spaarndammerdijk 312. Het vanaf daar 15 min lopen. Ov kan ook met bus 18, 21 en 22
https://9292.nl/reisadvies/station-amsterdam-centraal/amsterdam_1052ba/aankomst/2019-01-13T1255

En..Joy!!

✓ Locatie: Natural High Yoga, Studio 100, De Wittenstraat 100, Amsterdam
✓Tijden: Zondag 8 april 13:00 | 19:00 Inloop 12:30
✓Soep met brood: 4,00
✓Kaarten: 32,00 voorverkoop via deze link http://bit.ly/magicofsound
a/d deur 35,00 indien voorradig
✓Max aantal kaarten: 30

English:
Consider the wonderful emotion that beautiful music can cause. How to loosen a stuck emotion through dance? Or the healing quality of a certain vibration.
This afternoon we will experience what sound, and especially the vibration of sound can do.
In addition to the festivals we organize, we felt the need to deepen certain themes. For that this minifestival:
::★ :: Flow Dance Meditation ~ Josefien Slot (Dj Soulfine)
::★ :: The Healing Power of your own Voice ~ Soul Voice® Practitioner Angelike Valster
::★ :: Concert Singing Bowls~ Frank Klank

✓ Location: Natural High Yoga, Studio 100, De Wittenstraat 100, Amsterdam
✓ Timing: Sunday December 8, 13:00 | 19:00 Doors open: 12:30
✓Soup with bread: 4,00
✓ Tea for free as much as you like
✓ Tickets: 32,00 http://bit.ly/magicofsound a/t door 35,00 when still available
✓ Places: 30
✓ Parking 3,- / hour.
Public transport: https://9292.nl/reisadvies/station-amsterdam-centraal/amsterdam_1052ba/aankomst/2019-01-13T1255

En..Joy!

Please reload

© 2017 by Ingaga & Edu Art

This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now